Program Ajánlat

Kirándulni vágyó vendégeink számára e táj kiváló célpont lehet. A rövid erdei sétától kezdve, az egész napos teljesítmény túráig mindenféle kirándulás tervezhető.

Kilátás a Krasziva csúcsról

Tavasztól őszig a panzió mögött lévő Krasziva csúcsra kíváló kirándulási lehetőség nyílik a falu elején található felvonókkal. A hegy lábától kétüléses francia lift visz az út közepéig, innen pedig négyüléses lifttel lehet feljutni egész a hegy csúcsára (kb. 1036 méter magasságig).

                                                                  

Gyönyörű kilátás nyílik a Kárpátok vonulataira, a piramis alakú hegyekre.

A liftek csak előzetes egyeztetés alapján működnek, a kirándulást a panzió recepcióján lehet megrendelni.

Bővebb információ a liftekről: http://krasiya.com.ua/

Kirándulás az Árpád-vonal mentén

A panzióval szemközti hegyen húzódik a történelmileg híres Árpád-vonal egy része. Ennek a II. Világháború idején épített védelmi rendszernek a visszatömött futóárok maradványait fedezhetik fel a kirándulók.
Árpad-vonal régen Árpad-vonal napjainkban

Az Árpád-vonal egy másik része, a panziótól kb. 11,5 km-re az Uzsok-felé tartó országúton található, ami a főútvonalat védő dombra épített, 1945-ben felrobbantott bunkerokkal, géppuska fészkekkel és sűrűn hálózó futóárokkal ellátott védőrendszer.

Bunker Árok Árok

A panzió kertjében álló katona, az Árpád-vonal felrobbantott bunkerének ma sem rozsdáló betonacéljából készült, az Árpád-vonalat építők emlékére. A panzió főbejáratnál két darab tank elhárító gúla áll, melyek szintén az eredeti Árpád-vonalról származnak.

Katona Gula

További kirándulási célpontok lehetnek: a panzió háta mögötti hegy csúcspontja a Krasziva, valamint a panzió vizét is biztosító forrás.

Forrás túra Krasziva-kereszt Patak

Júniustól szeptemberig az erdőben megtalálható sokféle gomba, július hónapban pedig a hatalmas áfonya mezőket lehet bebarangolni.

Gomba Áfonya

Könnyű kis ebéd utáni sétával bejárható a falu, ahol a központban megtaláljuk a vidék jellegzetes rusztikus fatemplomainak egyik példáját, melyet 1700-ban építettek.

Viska templom

Téli szezonban síelés (hóviszonyoktól függ!)

Sípálya Felvonó

Panziónkban a téli szezonban síkölcsönzőt üzemeltetünk. Ezt vendégeink kedvezményesen vehetik igénybe. A kert végéből egy 350-400 méteres saját felvonó indul, a sípálya ugyanígy a kertbe ér vissza.